Παλιός μπουφές για αναπαλαίωση!
Image

Στο Colour  ‘s Spot έφτασε ένας παλιός μπουφές για αναπαλαίωση!

Σκούρο ξύλινο έπιπλο στόλιζε κάποτε το σπίτι της γιαγιάς και του παππού και πιθανόν εκεί να είχε τη θέση του το καλό σερβίτσιο και τα καλά ποτήρια για το κυριακάτικο τραπέζι ή για τη γιορτή. Γεμάτο μυστικά και ιστορίες…

Έφτασε όμως στα δικά μας χέρια ώστε να αλλάξει μορφή και να στολίσει το σαλόνι ενός νέου ζευγαριού που λάτρεψαν το σχέδιό του και τον αποθηκευτικό του χώρο. Δε θα μπορούσαμε να αρνηθούμε τη μεταποίηση του!!

Πάμε να δούμε πως αναπαλαιώθηκε; 

Ένας μπουφές αρκετά ταλαιπωρημένος που έπρεπε να τριφτεί με το τριβείο ώστε να καθαρίσει το παλιό βερνίκι και να φύγουν γδαρσίματα και σκασίματα. Χρησιμοποιήθηκε Duck Egg Blue ως κύριο χρώμα και έγινε blending με Pure. Ταυτόχρονα δουλεύονταν με δυο πινέλα τα δυο χρώματα έτσι ώστε να μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο αλλά με περισσότερη ποσότητα Pure στο μέσα μέρος και Duck Egg Blue προς τα έξω ώστε να δίνεται φως στο εσωτερικό της πόρτας και του συρταριού αλλά και για να έχουμε σαν αποτέλεσμα όλο αυτό το παιχνίδι με τα χρώματα που φαίνεται τελικά στο έπιπλο.

Αφού σφραγίστηκε το έπιπλο με Clear Wax τονίσαμε τα σκαλίσματα με μαύρο κερί, Black Wax, ώστε να φανεί η ομορφιά τους και να ξεχωρίζει το σχέδιό τους. Στις άκρες των συρταριών, σε κάθε πορτάκι αλλά και σε συγκεκριμένα σημεία του επίπλου εφαρμόσθηκε ξανά μαύρο κερί έτσι ώστε να υπάρχει μια συνολική σκίαση και ομοιομορφία στο έπιπλο.

Τα  κεραμικά πόμολα με σχέδιο τριαντάφυλλο, φυσικά, έδωσαν ακόμη περισσότερο χρώμα στο έπιπλο και είναι αυτά που κερδίζουν πρώτα απ' όλα το βλέμμα όταν κανείς παρατηρεί τον αναπαλαιωμένο μπουφέ.

Ελπίζουμε να σας αρέσει και τα παιδιά που μας εμπιστεύθηκαν να το χαρούν και κρατήσουν στο χώρο τους για άλλα τόσα χρόνια!!

Δείτε επίσης